Gæstelærerbesøg

IMG_0034BilledeBillede 6
Få besøg af Cheikhou Diarra og Jeanette Westh, som står bag NGUEM NGUEM og kan bringe temaerne fra dette materiale i spil på en sjov og spændende måde, der aktiverer alle sanser. 

To gæstelærere
med forskellig baggrund og tilgang

Cheikhou er herboende senegaleser, han er professionel danser og musiker – og muslim. Jeanette har besøgt Senegal flere gange for at researche til dette materiale. Hun er uddannet teolog og har siden arbejdet med global undervisning. Med deres forskellige baggrunde kan de to sætte gang i en engagerende samtale om tro, traditioner og værdier med udgangspunkt i en senegalesisk kontekst og perspektiv til elevernes egen.

Gang i alle sanser!
Vi breder farvestrålende senegalesiske tæpper ud på gulvet og inviterer eleverne til at sidde på dem. Mens hibiscus-teen simrer på et lille gasblus i hjørnet af klasselokalet, og de modige elever smager på den tørre, syrlige frugt fra Senegals national-træ baobab, tager vi hul på temaerne. Cheikhou fortæller om sin barndom og opvækst i hjemlandet, og Jeanette om samfundsforhold i Senegal og Afrika generelt. Lige så stille sporer vi os ind på det, der gør Senegal særligt interessant: Det velfungerende demokrati og den fredelige sameksistens mellem religionerne. Det bliver undervejs til spændende snakke om store og små emner: Afrika og Europa, fattigdomsflygtninge, ytringsfrihed og fri presse, fodbold og rap-musik, uddannelse, Grundtvig og medmenneskelighed, naturmedicin og sort magi … OG hvor lang tid, det tager at gro dreadlocks så lange som Cheikhous(!) Når vi trænger til afveksling fra at lytte og snakke, ser vi en lille film fra Senegal, måske om den lokale koranskole, eller vi lærer nogle vestafrikanske moves af Cheikhou.

Egnet til flere forskellige fag
Forløbet er med succes afprøvet på 22 klasser i forbindelse med lanceringen af NGUEM NGUEM i foråret 2014 (se udtalelse til i taleboblen ovenfor). Det egner sig især til udskolingen i kristendomskundskab, men er også meget relevant i samfundsfag, dansk eller tværfagligt.

Forløbet varer 2 lektioner og koster: 2500 kr. + transport.
Bestil på 86 12 20 78 eller mundu@mundu.dk.